Nieuws
De lidstaten van de Europese Unie zijn akkoord gegaan met twee maatregelen die de Europese Commissie heeft voorgesteld om de problemen op de Europese suikermarkt te verlichten.

Maatregelen

Er komt een extra importquotum van 200.000 ton voor ruwe dan wel geraffineerde suiker. De verhoging van het importquotum gebeurt onder dezelfde condities als de verhoging met 300.000 ton in april 2011. Daarnaast kan er vanaf juli via een tendersysteem extra suiker worden geïmporteerd tegen een gereduceerd importtarief. Suikerverwerkers in de EU kunnen een aanvraag bij de Europese Commissie indienen. Die zal dan, afhankelijk van de situatie op de wereldmarkt, beslissen welke aanvragen, en in welke hoeveelheden, zullen worden gehonoreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.