Nieuws

Emissieneutrale akkerbouw dichterbij

De organisaties LTO Nederland, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en het Productschap Akkerbouw, streven naar een emissieneutrale akkerbouw in 2030 met maximaal rendement en maximaal gebruik van biodiversiteit.

Masterplan Mineralenmanagement

Bovengenoemde partijen doen dit gezamenlijk vanuit het initiatief Masterplan Mineralenmanagement (MMM). De stuurgroep van het MMM heeft recent een aantal projecten gestart die een bijdrage moeten gaan leveren aan de doelstellingen van het plan, namelijk: (1) nutriënten- en bodemmanagement ontsluiten, (2) organische (nieuwe) meststoffen, (gewenste) samenstelling en werking, (3) effecten en beïnvloeding (bodem)biodiversiteit, (4) verbeteren mogelijkheden groenbemesters en nieuwe groenbemesters en (5) wijzer met mineralen.

Samenwerking

De akkerbouwsector neemt hiermee het initiatief en wil samen met andere actoren invulling geven aan een duurzame akkerbouw met maximaal rendement, maximaal gebruik van biodiversiteit en werkend aan de doelen van Schoon en Zuinig en de Kaderrichtlijn Water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.