Nieuws

Emissieneutrale akkerbouw dichterbij

De organisaties LTO Nederland, de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en het Productschap Akkerbouw, streven naar een emissieneutrale akkerbouw in 2030 met maximaal rendement en maximaal gebruik van biodiversiteit.

Masterplan Mineralenmanagement

Bovengenoemde partijen doen dit gezamenlijk vanuit het initiatief Masterplan Mineralenmanagement (MMM). De stuurgroep van het MMM heeft recent een aantal projecten gestart die een bijdrage moeten gaan leveren aan de doelstellingen van het plan, namelijk: (1) nutriënten- en bodemmanagement ontsluiten, (2) organische (nieuwe) meststoffen, (gewenste) samenstelling en werking, (3) effecten en beïnvloeding (bodem)biodiversiteit, (4) verbeteren mogelijkheden groenbemesters en nieuwe groenbemesters en (5) wijzer met mineralen.

Samenwerking

De akkerbouwsector neemt hiermee het initiatief en wil samen met andere actoren invulling geven aan een duurzame akkerbouw met maximaal rendement, maximaal gebruik van biodiversiteit en werkend aan de doelen van Schoon en Zuinig en de Kaderrichtlijn Water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.