Nieuws

Ecoson bouwt duurzame vergistingsinstallatie

Ecoson, onderdeel van Vion Ingredients, gaat in het Belgische Denderleeuw starten met de bouw van een bio-vergistingsinstallatie. Deze gaat groene energie leveren die wordt geproduceerd uit dierlijke bijproducten.

Productie

De installatie gaat jaarlijks 17,2 Gigawattuur (GWh) groene elektriciteit produceren, wat overeenkomt met de jaarlijkse energiebehoefte van 5300 huishoudens. Deze nieuwe Ecoson locatie is door OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) als voorbeeldproject aangewezen in het kader van ‘Vlaanderen in Actie’.
De capaciteit van Ecoson België voorziet haar eigen productie en die van het naastgelegen Rendac voor 100 procent van groene stroom. Hiermee bespaart Ecoson België het milieu tot 8800 ton CO2-emissie per jaar.

Ecoson-concept

Ecoson neemt de installatie volgens planning eind 2012 in gebruik.
Deze uitbreiding van de Ecoson activiteiten past binnen het duurzame ondernemerschap dat moederbedrijf Vion Food Group nastreeft. In de nieuwe vergistingsinstallatie wordt het unieke Ecoson-concept toegepast. Hierbij wordt ook het digestaat en restwater op dezelfde locatie duurzaam verwerkt en omgezet in groene energie.

Reststroom

Ecoson gaat jaarlijks 100.000 ton grondstoffen verwerken; voornamelijk putvetten, flotatieslibben van slachthuizen en keukenafval. Alle materialen zijn afkomstig uit België. Deze grondstoffen zijn bestaande bijproducten en reststromen uit de vleesverwerkende en levensmiddelenindustrie. Om die reden is de hieruit geproduceerde energie 100 procent groen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.