Nieuws

Oproep Bemefa verwerkingsplicht

Bemefa, VCM, VLM, VEVA en Boerenbond roepen veevoederfabrikanten op om tijdig de verwerkingsplicht voor 2011 te berekenen en de veehouders tijdig aan te sporen hun mest af te voeren.

Belang

Veevoederfabrikanten zijn vaak betrokken bij de boekhouding en administratie van veehouders. Tegelijk investeren zij vaak mee in mestverwerkingsprojecten. Zij hebben er dus dubbel belang bij om de mestverwerking goed te laten verlopen.

Piek

Sommige veehouders zijn verplicht een deel van hun mest te laten verwerken. De laatste jaren is de verwerkingscapaciteit van mestverwerkings installaties niet alleen stevig uitgebreid, ook de aanvoer van mest concentreert zich steeds meer en meer op de maand december. Dit zorgt voor problemen, zowel voor verwerker als boer.

Capaciteitstekort

Afgelopen winter hadden verschillende biologische verwerkingsinstallaties te kampen met capaciteitstekorten. Op verschillende plaatsen stonden de opslagtanks tot de nok gevuld, wat soms tot calamiteiten heeft geleid. Een aantal verwerkers heeft ook mest moeten weigeren terwijl er in de zomer vaak nog capaciteit onbenut was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.