Uit het bedrijfsleven

Ruwvoer besparen bij jongvee

Door de droogte van afgelopen periode is er op veel melkveebedrijven een dreigend tekort aan ruwvoer ontstaan. Om ruwvoer te besparen brengt Hendrix UTD een speciaal alternatief rantsoen voor jongvee vanaf 8 maanden tot droogstand op de markt: Vita Pink.

Vita Pink

Een rantsoen met Vita Pink bestaat uit smakelijk stro en/of graszaadhooi met aanvulling van de Biks: Vita Pink. Vita Pink bevat alle noodzakelijke nutriënten, mineralen, vitaminen en andere spoorelementen, afgestemd op jongvee met een leeftijd vanaf 8 maanden tot 22 maanden, aldus Hendrix UTD. De Biks voorziet in de behoeften van deze dieren, dus is het niet nodig om extra mineralen te voeren. Dat maakt het werken met dit voer eenvoudig, meent het bedrijf.  Bijkomend voordeel van dit rantsoen met Vita Pink is dat dit in de zomerperiode geen broei geeft.

Boerenvoordeel

Er hoeft niet te worden overgekuild vanwege aankoop van extra gras of mais. Dat betekent ook dat er op dit vlak geen verliezen zijn. Bovendien heeft een melkveehouder geen extra opslag nodig en hoeft hij geen grote voorraden aan te leggen.
Gemiddeld vervangt Vita Pink 5 tot 6 kg droge stof per pink. Voorafgaand aan Vita Pink heeft Hendrix UTD voor jongere kalveren van 0 tot 8 maanden het Vita Compleet concept. Ook hierin kan ruwvoerbesparing meegenomen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.