Nieuws

Samenwerking productschappen stap verder

In de afgelopen weken hebben de besturen van de productschappen groen licht gegeven voor de volgende stap in hun samenwerking. Het doel van deze samenwerking is om te komen tot één gezamenlijke serviceorganisatie die voor alle deelnemende productschappen activiteiten verricht.

Serviceorganisatie

De gezamenlijke serviceorganisatie zal ook werkzaam zijn voor één gecombineerde medebewindsorganisatie. Deze medebewindsorganisatie voert taken uit die de overheid aan de respectievelijke productschappen heeft opgedragen. Elk productschap blijft daarbij zelf verantwoordelijk voor haar eigen regelingen.
Alle betrokken medewerkers zullen in de toekomst werkzaam zijn vanuit één gezamenlijke locatie te Zoetermeer die ze begin tweede kwartaal 2012 willen betrekken.

Productschappen

De betrokken Productschappen: Vee & Vlees (PVV), Pluimvee & Eieren (PPE), Zuivel (PZ), Akkerbouw (PA), Diervoeder (PDV), Wijn (PW),Tuinbouw (PT) en Margarine, Vetten en Oliën (MVO) hebben in hun recente Bestuursvergaderingen besloten om met vakbonden en ondernemingsraden het overleg te starten op basis van een voorgenomen besluit tot samenwerking.

Uitgangspunten

Professionaliteit waarborgen, taken samenvoegen en kostenbesparing zijn de basis voor het toekomstplan van de productschappen. De gekozen samenwerking past volledig in de door De Raad van de Centrale Ondernemingsorganisaties en De Visie van de Stichting van de Arbeid onderschreven efficiency-aanpak die voor toekomst bestendige productschappen vereist is.

Inkrimping

De toekomstige structuur zal in de komende periode leiden tot een inkrimping van de formatie van de betrokken productschappen met circa 90 fte. In de afgelopen dagen zijn de medewerkers, ondernemingsraden en vakbonden door de directie van de productschappen geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Zo spoedig mogelijk zal aan de betrokken ondernemingsraden een adviesaanvraag worden voorgelegd. Tevens zal met betrokken vakorganisaties worden overlegd over een sociaal plan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.