Nieuws

Solids 2011 presenteert Atex-seminars

Ahoy is op woensdag 5 en donderdag 6 oktober het podium voor de vakbeurs Solids. Aanvullend op een breed exposantenaanbod, biedt organisator easyFairs een seminarprogramma waarini speciale aandacht is voor trends en ontwikkelingen in Atex 95 en 137.

Behoefte

Op de hoogte blijven van nieuwe richtlijnen, technieken en strategieën is essentieel voor een goede bedrijfsvoering voor organisaties die actief zijn op het gebied van poeders, granulaten en bulkgoederen. Gezien de behoefte aan informatie en het succes van het Atex-forum tijdens Solids Antwerpen eerder dit jaar, presenteert Solids 2011 beide beursdagen korte Atex-seminars.

Insteek

De insteek van de bijeenkomsten is het op een toegankelijke manier verschaffen van praktische informatie voor zowel directie, management, als engineers, inkopers, onderhoudsmonteurs en technisch verantwoordelijken.

Mix van sprekers

In samenwerking met de Belgische explosion safety consultants van Adinex is een programma samengesteld dat dieper ingaat op factoren met betrekking tot Atex 95 en 137. Coordinator Filip Verplaetsen heeft een interessante mix van sprekers bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het programma. Beide beursdagen beginnen met een korte introductie op het thema, gevolgd door een workshop in het kader van het belang van stofexplosiekarakteristieken.

Andere thema’s

Naast de Atex-seminars is tijdens Solids ook ruimte voor andere actuele thema’s uit de branche. Het lezingenprogramma van donderdagmiddag 6 oktober wordt onder andere ingevuld door Inadco die zich buigt over het onderwerp ‘Vochtmeten in inhomogene bulkgoederen’ en Aerzen Nederland, die een wereldprimeur presenteert; de Delta Hybrid schroefblower.

De bijeenkomsten tijdens Solids 2011 zijn gratis bij te wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.