Personalia

Provimi versterkt product management team

1

Albert van Dijk is per 1 juni bij Provimi begonnen als Species Group Manager Swine voor West-Europa, het Midden Oosten en Afrika. Albert maakt ook deel uit van het Feed Solutions team.

Internationaal

“Vooral het internationale karakter van mijn nieuwe functie spreekt me enorm aan,” zegt Van Dijk. “In regio’s waar groei zit in de veehouderij, liggen veel uitdagingen waar ik graag mee aan de slag ga.”

Achtergrond

Van Dijk is dierenarts en heeft ook een aantal jaren in de praktijk gewerkt. Daarna werkte hij bij Cehave als nutritionist en in de technische ondersteuning op het gebied van diergezondheid en varkensvoeding. Later richtte hij zich meer op onderzoek bij Cehave en CCL. Van Dijk is in 2001 gepromoveerd op het gebruik van bloedplasma in de voeding van gespeende biggen. Sindsdien heeft hij ook nog gewerkt bij Perstorp, waar hij zich bezig hield met productontwikkeling organische zuren en bij Novus in Brussel, als product manager enzymen en organische zuren voor varkens en pluimvee.

Ervaring

Van Dijk brengt dus vele jaren van ervaring op het gebied van (varkens)voeding, onderzoek en productontwikkeling mee in zijn nieuwe werkkring. Hij verwacht zijn kennis en expertise goed te kunnen gebruiken in de uitdagende functie van Species Group Manager Swine. In zijn nieuwe functie zal Albert ongeveer 40 procent van zijn tijd besteden aan reizen in de gebieden die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. De rest van de tijd werkt hij vooral vanuit Rotterdam.

1 reactie op “Provimi versterkt product management team

  1. Reinhard Puntigam schreef:

    Dear Mister van Dijk

    My name is Reinhard Puntigam, I´m PhD Student of animal nutrition at the University of Natural Resources and Life Sciences in Vienna. Scientifically I´m working in the broad field of hydrothermic treatment of feed and its influence on animal performance of broiler chicks and pigs. A few years ago I wrote my bachelor thesis about the management of huge piglet litters, especially how to prevent the drop out of piglets with low birth weight. One strategie was the use of an artificial milk replacer using an “rescue deck”. Therefor I had the great pleasure to talk to Mister Wolfgang Jirasek and I also traveled to the Netherlands to the scientific center of provimi. There I had the great chance to talk with you a few minuts about strategies in this topic. I asked you if it might be possible to work on a piglet farm in the netherlands to see how really good farms (more than 33 piglets per sow and year) do their management after birth. Now we have 148 sows (dan breed and large white), huge litters, for a few years rescue decks and a great performance but I want so see if there are some possible tricks which I can transfere from the Netherlands to Austria. Now to my quastion: Is it possible to visit and work on a good piglet farm in the Netherlands? Can you send me some adresses? I´m really interessted.

    Thanks and with best regards, Reinhard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.