Nieuws

Nieuwe kansen voor eiwitten

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft Wageningen UR een workshop over ‘nieuwe kansen voor eiwitten’ georganiseerd. Onderzoek en bedrijfsleven noemen bioraffinage van hoogwaardige eiwitten,  insecten en peulvruchten als meest perspectiefvol.

Duurzaam dieet

De productie en consumptie van dierlijke eiwitten (vlees, vis, eieren en zuivel) behoren tot de meest grondstoffen kostende onderdelen van het voedselpakket. Deskundigen voorzien dramatische gevolgen voor voedselzekerheid, milieu, natuur & landschap als we er niet in slagen ons verbruik van dierlijke eiwitten om te buigen naar een meer duurzaam, plantaardig dieet.

Workshop

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) heeft Wageningen UR een workshop over ‘nieuwe kansen voor eiwitten’ georganiseerd. Onderzoekers van Wageningen UR en TNO hebben de ‘state-of-the-art’ geschetst. Vervolgens is groepsgewijs gediscussieerd over perspectiefvolle business cases, waar een grote toegevoegde waarde te realiseren is voor de agrarische sector.

Perspectief

Onderzoek en bedrijfsleven noemen bioraffinage van hoogwaardige eiwitten en insecten (o.a. als dier- en visvoeder) , peulvruchten en de teelt van algen, eendenkroos en zeewieren als meest perspectiefvol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.