Nieuws

Aantoonbaar antibioticavrij voer

De Nederlandse diervoederindustrie en veehouderij streven naar antibioticavrije diervoeders. Om die reden heeft GMP+ International een Country Note ontwikkeld: GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder. In deze Country Note staan voorwaarden voor de productie van antibioticavrij diervoeder.

Antibioticavrij

De Nederlandse diervoederindustrie en veehouderij hebben ervoor gekozen om geen antibiotica meer te verwerken in diervoeders en op deze manier te verstrekken aan dieren. Indien een diervoederproducent geen antibiotica verwerkt in diervoeders, dan kan hij deze Country Note toepassen. Met een certificaat volgens deze Country Note kan de diervoederproducent aantonen dat zijn productielocatie vrij is van antibiotica en dat er geen antibiotica(resten) in de diervoeders aanwezig zijn.

De Country Note BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder vindt u hier.

Bij de Country Note hoort ook een V&A lijst met een aantal veelgestelde vragen. Deze V&A-lijst vindt u hier.

Certificatie

De certificatie voor GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder is altijd aanvullend op een GMP+ (of equivalent – zie GMP+ BA10) certificaat met de scope productie diervoeder. Onderdeel van de certificatie is periodieke verificatie van diervoeders door middel van monsterneming en analyse door GMP+ International. Op het moment dat u zich bij uw certificatie-instelling aanmeldt voor certificatie, zal GMP+ International eerst een monster laten nemen en opsturen naar een laboratorium. Zodra het resultaat van de analyse binnen is, kan de certificatie starten.

Kosten

De kosten voor certificatie van GMP+ BCN-NL1 Antibioticavrij diervoeder bestaat uit twee delen

– Tarief basisvergoeding: € 100,-
– Tarief monstername & analyse: € 2600,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.