Nieuws

Trust Feed een feit

Onder het toeziend oog van de notaris zijn op 1 juli in Wageningen de oprichtingspapieren van Trust Feed ondertekend. Dit is de nieuwe kwaliteitsorganisatie van de diervoederindustrie, ontstaan uit een fusie van TrusQ en Safe Feed.

Aanleiding

TrusQ en Safe Feed werden zo’n acht jaar geleden opgericht. De aanleiding was destijds de MPA-affaire waarmee de diervoedersector toen werd geconfronteerd. De achterliggende periode hebben beide organisaties naast elkaar geopereerd. Beide richtten zich op borging van voedselveiligheid, leveranciersbeoordeling en verzekering van risico’s. Zo’n anderhalf jaar geleden werden de eerste contacten gelegd over een mogelijke samenwerking. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een volledige fusie; op 1 juli 2011 zijn de oprichtingspapieren getekend. De organisatie Trust Feed krijgt een bestuur waarin mensen zijn vertegenwoordigd uit beide voorgangers. De dagelijkse leiding is in handen van Francien van Rossum, zij wordt bijgestaan door Schouten Advies voor de ondersteuning en uitvoering.

Steun

Ton Loman (tot vandaag voorzitter van TrusQ) en Johan Schuttert (voorzitter van Safe Feed en nieuwe voorzitter van Trust Feed) zijn blij dat de nieuwe organisatie nu een feit is. “We hebben een verhaal te vertellen aan onze achterban, want alles liep goed dus waarom zou je veranderen? Maar we hebben brede steun van de leden gekregen voor deze fusie”, aldus Schuttert. Loman constateert dat de nieuwe organisatie het beste van beide combineert in de nieuwe stichting. “Daar wordt de gehele sector beter van.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.