Nieuws

De Europese Commissie heeft aan Danisco Animal Nutrition een vergunning verleend voor het gebruik van xylanase (Danisco Xylanase) in voer op tarwebasis voor biggen en mestvarkens.

Voederconversie

Danisco xylanase is hittebestendig, het behoud zijn werkzaamheid na blootstelling aan voerconditionering en pilleren tot temperaturen van 90 °C. In meerdere studies werd aangetoond dat Danisco xylanase een aanzienlijke bijdrage levert aan de verbetering van zowel de gewichtstoename als de voederconversie bij biggen en groeiende vleesvarkens.

Geconcentreerd

Xylanase is leverbaar in een geconcentreerde vorm voor toevoeging in vitamine en mineralenpremixen. Voor een nauwkeurige opname direct in het voer is een meer verdunde versie van xylanase beschikbaar.

Voerkosten

Niels Otto Damholt, Danisco’s Regionale directeur: “Het beheren van de voerkosten blijft een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor onze klanten. Danisco xylanase is eerder toegelaten voor vleeskuikens, leghennen, kalkoenen en eenden. Het is een beproefd en betrouwbaar toevoegingsmiddel. voor betere prestaties bij pluimvee. Deze nieuwe registratie betekent dat varkenshouders nu vol vertrouwen dit bewezen effectieve additief kunnen gebruiken om de voerkosten te verlagen en de productie te verbeteren.”

Registratie

Danisco xylanase, met registratienummer 4a11, is goedgekeurd voor biggen en mestvarkens bij een minimale dosis van 2000U (50g per ton voer van de geconcentreerde vorm) en is verkrijgbaar in zowel vloeibare als droge vorm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.