Uit het bedrijfsleven

Modulaire TOK-koppeling

Boekholt Aandrijftechniek presenteert de modulaire TOK-koppeling van Reich, die speciaal is ontwikkeld voor inbouw in testopstellingen van bijvoorbeeld verbrandingsmotoren.

Boekholt Aandrijftechniek presenteert de modulaire TOK koppeling van Reich, die speciaal is ontwikkeld voor inbouw in testopstellingen van bijvoorbeeld verbrandingsmotoren.

Scheepstoepassingen

Daarnaast leent deze koppeling zich ook bij uitstek voor scheepstoepassingen ter vervanging van conventionele scheepskoppelingen. In tegenstelling tot conventionele koppelingen is deze van gietstaal vervaardigde koppeling, die zowel aan binnen- als buitenzijde is gevulkaniseerd, axiaal te belasten. De basis van deze koppeling wordt gevormd door een bij Reich zelf ontwikkeld elastisch basiselement, dat afhankelijk van de toepassing uitbreidbaar is met cardanassen aan voor- en achterzijde en extra elastische elementen voor het compenseren van torsiemomenten.

TOK-koppeling

Optioneel is de TOK-koppeling leverbaar met gietijzeren delen en rubber of met aluminium delen en rubber. Deze laatstgenoemde materiaalcombinatie is met name interessant voor de grotere koppelingen met hogere toerentallen, om het gewicht te reduceren voor lagere massatraagheden. Bovengenoemd model koppeling is leverbaar in acht groottes, variërend van 100 tot 35.000 nM. Voor selectie van het juiste model koppeling is het gewenste koppel nodig, alsmede informatie over de inbouwsituatie ter plaatse. Deze volledig onderhoudsvrije TOK-koppeling is eenvoudig zelf in te bouwen door middel van boutmontage en heeft bij normaal gebruik een verwachte levensduur van 18.000 uur. Afhankelijk van het model varieert de snelheid van 2.500 tot 10.000 omwentelingen per minuut. Standaard wordt dit type koppeling geleverd met SAE-flensmaten. Andere flensmaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.