Nieuws

Onderzoek voerefficiëntie melkvee

Valio
DSM and Valio signed an agreement to improve the carbon footprint of the Finnish dairy company.

Wetenschappers starten een onderzoek naar voerefficientie van melkvee. Doel is het samenbrengen van voeropnamegegevens van koeien, zodat genomic selection voorspellingen kunnen worden ontwikkeld.

Voerkosten

Om milieu-emissies en voerkosten te verlagen is het van groot belang de voerefficiëntie van melkvee te verbeteren. Individuele koeien kunnen namelijk sterk variëren in de mate van efficiëntie waarop zij voeding naar melk omzetten. Roel Veerkamp en Yvette de Haas van het Animal Breeding & Genomics Centre en Jan Dijkstra van het Centre for Animal Nutrition van Wageningen UR zijn betrokken bij een door de Amerikaanse ministerie van Landbouw gesubsidieerd onderzoek van 5 miljoen dollar.

Doel

Het onderzoek staat onder leiding van Mike Vandehaar van de Michigan State University. Het initiatief beoogt de efficiëntie en duurzaamheid van de melkproductie te verhogen. Belangrijk doel van het project is om voeropnamegegevens van koeien samen te brengen zodat genomic selection voorspellingen kunnen worden ontwikkeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.