Uit het bedrijfsleven

Nieuw mineralenassortiment Agrifirm

Agrifirm heeft een nieuw DairyFit mineralenassortiment. “Bij dit assortiment is nadrukkelijk gekeken naar het beste van twee werelden, zowel wat betreft producten als specifieke kennis rondom mineralen, vitaminen en componenten”, aldus Agifirm.

Compleet

“Het nieuwe pakket is zeer compleet en bevat passende producten voor alle uiteenlopende rantsoenen en bedrijfsdoelstellingen.” Het DairyFit mineralenassortiment draagt volgens Agrifirm bij aan gezonde koeien, een goede productie en gemakkelijk werken. Bij het samenstellen van het assortiment is rekening gehouden met stabiliteit van vitaminen, benutbaarheid van sporenelementen en de smakelijkheid. Ook het gebruikersgemak voor de veehouder is nadrukkelijk meegenomen. Met DairyFit hoeft bijvoorbeeld geen aanvullend krijt en zout meer te worden toegediend. Dit geeft een nauwkeurige dosering voor de koe en gemak voor de veehouder.

Bedrijfssituaties

Het nieuwe assortiment kan gericht worden ingezet op verschillende bedrijfssituaties. Zo zijn er DairyFit-producten gericht op lactatie, droogstand of een betere vitaliteit. DairyFit Jongvee mineralen sluiten aan bij de behoeften van jongvee. En met DairyFit Speciaal kan gericht gestuurd worden op een specifieke behoefte, zoals uiergezondheid en klauwgezondheid.

Fosforverlaging

De aanscherping van de fosfaatnormen maakt vermindering van fosforaanvoer noodzakelijk. Hiervoor heeft Agrifirm DairyFit netto fosfor (nP) mineralen ontwikkeld. Hiermee kan de fosfo aanvoer op het bedrijf fors worden verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid van uw dieren.

Innovatief

Het Agrifirm DairyFit-mineralen assortiment is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Agrifirm Innovation Center. Op basis van de doelstelling en bedrijfssituatie kan een melkveehouder samen met de Agrifirm-specialist Rundveehouderij bepalen welke DairyFit-producten de best passende oplossing zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.