Nieuws

Rijnvallei introduceert P-arm varkensvoer

Sevecom
The Italian based company Sevecom offers emulsifiers for the feed industry and animal breeding sector.

Rijnvallei heeft een Laag Fosfaat (LF) assortiment ontwikkeld. In dit assortiment zijn maatregelen uit het huidige assortiment omtrent voederconversie, groei en gezondheid gecombineerd met fosfaatefficiënte grondstoffen.

Fosfaatefficiëntie

Met het nieuwe LF-assortiment is een varkenshouder beter in staat om de fosfaatefficiëntie op zijn bedrijf te sturen, aldus Rijnvallei. Uit berekeningen blijkt dat met LF-voeders een forse verbetering van de fosfaatefficiëntie per varken is te realiseren. De komende jaren moet een flinke fosfaatreductie plaatsvinden. In de varkenshouderij wordt dit geregeld door de fosfaattoets voor fosfaatefficiëntie.

Maatregelen

Door speciale maal-mengprocessen, het toevoegen van enzymen en de S-factor wordt naast een betere fosfaatefficiëntie een goede EW-conversie behaald. Een verbetering van de fosfaatefficiëntie wordt niet alleen bepaald door het fosfaatgehalte in het voer; afhankelijk van de bedrijfsspecifieke situatie kunnen maatregelen zoals beren mesten en rasspecifieke voerschema’s ook bijdragen aan een verbetering van de fosfaatefficiëntie. Rijnvallei levert naast een uitgekiend assortiment om het fosfaat uit het voer efficiënt te benutten ook advies om dit op uw bedrijf toe te passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.