Uit het bedrijfsleven

Iedereen in de agrarische en groene sector kan voortaan de veiligheid van zijn werkplek met zijn mobiele telefoon in kaart brengen. Stigas heeft hiervoor de Stigas Veiligheidscheck ontwikkeld. De check kan op een I Phone, Blackberry of andere met internet worden gedaan.

Hoe het werkt

Wie www.stigascheck.nl intypt op zijn mobiele telefoon, kan meteen beginnen. Na afloop ontvangt hij de score, plus – per e-mail – een actielijst om onveilige situaties op te lossen. Wie geen mobiel met internet heeft, kan een checklist invullen of downloaden op www.stigascheck.nl.

Introductie

De preventieadviseurs van Stigas kunnen de check kosteloos bij werkgevers en werknemers introduceren. Aanmelden voor een introductie kan via www.altijdalert.nl. Of via de Stigas ServiceDesk: 071-568 90 90.

Campagne Altijd Alert

De veiligheidscheck maakt onderdeel uit van de campagne Altijd Alert, straks ook weer veilig thuis, die afgelopen februari van start is gegaan.

Pure noodzaak

In de agrarische en groene sectoren gebeuren elk jaar nog steeds te veel ongelukken. In gemiddeld 15 tot 20 gevallen zelfs met dodelijke afloop. Dit aantal daalt bovendien niet meer, iets wat jarenlang wel het geval was. Alle reden voor vernieuwde en extra aandacht voor veiligheid. De campagne wordt financieel ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.