Nieuws

Internationaal weegbruggen netwerk

Logistiek Zonder Papier (LZP) streeft naar papierloze transporten om het bedrijfsleven te ontlasten en grote besparingen te realiseren op papieren documenten. Samenwerking met betrokken overheden, zoals regionale politiekorpsen, het KLPD en provincies en investeren in een betrouwbare infrastructuur hebben geleid tot geavanceerde oplossingen. Met GSM, webbased applicaties en de grootste weegbruggenproducent in Nederland, staat LZP aan de vooravond van een internationaal weegbruggen netwerk.

Betrouwbaar

Bob Bles, verkoopleider van Precia Molen, is positief over de samenwerking met LZP. “LZP is in staat om met lokale en internationale overheden afspraken te maken. Weegapparatuur moet ook voldoen aan regels, zoals die zijn vastgelegd in de Metrologiewet en streng worden gecontroleerd door Verispect. Bij LZP weten we zeker dat onze weegbruggen worden gekoppeld met een goedgekeurd en betrouwbaar systeem.”

Laagdrempelig

Manuel Villena, directeur van Logistiek Zonder Papier: “Veel bedrijven hebben hun logistieke software ondergebracht bij diverse bedrijven. Weegbrug automatisering is de eerste schakel in het logistieke proces waarmee de vrachtwagenchauffeur te maken krijgt. Het moet bekend zijn en laagdrempelig in gebruik zodat er geen fouten kunnen worden gemaakt want fouten herstellen kost geld. Precia Molen en LZP zorgen er samen voor dat de software koppeling werkt. Daar hoeft de klant zich geen zorgen over te maken. Wij willen tenslotte dat alle organisaties profiteren van de voordelen die papierloze afhandeling van logistieke afval- en productstromen oplevert.”

Voordeel

De registratie van wegingen op de weegbrug vindt plaats bij de klant en op de web-based server. De gemachtigde bedrijven kunnen hun eigen transporten hier vandaan inzien, de ontdoener weet waar zijn afval heen is, de ontvanger kan inzien wat naar hem onderweg is en de chauffeur heeft alle gegevens bij zich op zijn telefoon. De handhaver controleert het transport on-line vanuit de auto, de vrachtwagen hoeft niet te stoppen en de transporteur bespaart geld en tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.