Nieuws

Opening tankpark FarmFeed

Het nieuwe tankpark van FarmFeed, leverancier van onder andere vochtrijke voeders, in Lochem is officieel in gebruik genomen. Dit is voor FarmFeed een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Opening

Directeur Eddy Kemink verrichte de openingshandeling op 8 juli. Onder de genodigden waren medewerkers van FarmFeed, FF Logistics en de bedrijven, die bij de bouw een rol hebben gespeeld. Zij hoorden, hoe Eddy Kemink vertelde over het belang van het tankpark in Lochem. “Het is een vervolgstap in de verdere ontwikkeling van FarmFeed. Door de activiteiten op één locatie onder te brengen, kunnen we gebruikmaken van de reeds aanwezige faciliteiten bij ForFarmers, zoals de aanwezige weegbrug, het laboratorium en de werkruimte. Hierdoor worden de logistieke kosten verder beperkt. Daarom hebben we het tankpark in Nijkerk verhuisd naar Lochem.“

Bouw

De bouw heeft plaatsgevonden in de periode januari 2011 tot mei 2011. Er zijn ruim twintig tanks met een capaciteit tussen de 21 en 200 ton vanuit Nijkerk naar Lochem verhuisd.
Het nieuwe tankpark van FarmFeed heeft een opslagcapaciteit van 1.300 m3 in roestvrijstalen tanks. Hier worden zuivelproducten – die ingezet worden als vochtige voeders voor de varkenshouderij – opgeslagen, gemengd en weer uitgeleverd. Daarnaast wordt het tankpark gebruikt voor buffering bij overaanbod en levermogelijkheden bij tekorten.

Automatisering

In het nieuwe tankpark is het lossen, laden, mengen en reinigen volledig geautomatiseerd. Daarnaast wordt de microbiologische kwaliteit gewaarborgd door een goed reinigingssysteem bestaande uit sproeibollen in tanks en de mogelijkheid om met zuur en loog te spoelen. Het systeem heeft geen dode hoeken en de leidingen zijn gelast met backing gas (geen naden in de leidingen).

Zuivelproducten

Op dit moment verkoopt FarmFeed ongeveer 250.000 ton zuivelproducten, met name wei en voermelk. FarmFeed is in de markt van vochtrijke producten één van de grootste spelers in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.