Nieuws

Matco en BührmannUbbens bundelen krachten

Eric Nijenhuis (links), category manager bij BührmannUbbens en Anne de Groot, sales manager bij Matco

Matco, specialist in palletwikkelsystemen, en BührmannUbbens, verpakkingsspecialist, gaan hun krachten in de Benelux bundelen. Hiervoor hebben ze recentelijk een partnerovereenkomst getekend.

Eric Nijenhuis (links), category manager bij BührmannUbbens en Anne de Groot, sales manager bij Matco

Strategische samenwerking

Concreet houdt de strategische samenwerking in dat verpakkingsspecialist BührmannUbbens de semi-automatische verpakkingsmachines van Matco gaat verkopen in de Benelux. Met de bundeling van elkaars ervaring en know-how verstevigen de nieuwe partners hun marktpositie en wordt het dienstenaanbod vergroot. Bovendien levert de samenwerking interessante voordelen voor klanten op, die tot wel zestig procent kunnen besparen op verpakkingskosten, volgens de partijen.

Kosten besparen

Om inzichtelijk te krijgen hoe hoog die besparingen daadwerkelijk kunnen zijn heeft BührmannUbbens een ELP Check ontwikkeld. In de ELP Check (End of Line Packaging), dat wordt uitgevoerd op ‘No cure, no pay’ basis wordt het gehele proces rondom verpakken beoordeeld. “Uit de ELP Check komen de palletwikkelaars van Matco naar voren als meest voordelige”, stelt Business Unit Manager Harld Berendsen van BührmannUbbens. “Wij zijn daarom bijzonder verheugd met de nieuwe samenwerking, die ons in staat stelt ons advies over de beste combinatie van wikkelmachines en foliemateriaal ook daadwerkelijk aan onze klanten aan te bieden.”

Eerste succes

Inmiddels is een eerste gezamenlijk project van Matco en BührmannUbbens met succes afgerond. De tevreden klant is Van Beest uit Sliedrecht. De toonaangevende fabrikant van bevestigingsmateriaal voor staaldraad, touwdraad en kettingen heeft op basis van het resultaat van de ELP Check twee Matco draaitafelwikkelaars van het type A400 + folie aangeschaft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.