Nieuws

ForFarmers wil nadrukkelijk laten weten dat de locatie Almelo voldoet aan alle eisen. Volgens de voerleverancier wordt de firma herhaaldelijk geconfronteerd met een niet juiste weergave van de feiten. Zo is in de media onlangs uitgebreid gemeld dat de veiligheidssituatie bij twaalf risicovolle bedrijven in Nederland, waaronder de locatie Almelo van ForFarmers, nog steeds ver onder de maat is. Daarnaast zijn volgens ForFarmers in het laatste half jaar meerdere mededelingen gedaan rondom deze bedrijven die niet aan de wet- en regelgeving zouden voldoen ten aanzien van de opslag van gevaarlijke stoffen (Besluit Risico’s Zware Ongevallen 1999 (BRZO)).

ForFarmers

ForFarmers heeft ten behoeve van haar verkoop van Gewasbeschermingsmiddelen (GBM) en kunstmeststoffen al vele jaren een opslag van deze producten op haar locatie in Almelo, gehad, die voldeed aan alle toenmalig geldende wet- en regelgeving. Vanwege de veranderende wet- en regelgeving en de groei van haar activiteiten heeft ForFarmers eind 2009 besloten om de opslag van GBM in Almelo met ingang van 2010 te sluiten en de opslag van kunstmeststoffen grotendeels te verplaatsen, zodat ook de opslag in Almelo blijvend voldoet aan de geldende eisen.

Vergunningaanvraag

ForFarmers heeft sinds eind 2009 een herziene vergunningaanvraag voor haar locatie te Almelo lopen, waarin de nieuwe situatie met betrekking tot een opslag zonder gewasbeschermingsmiddelen is beschreven. Deze is inmiddels opnieuw beoordeeld door de betreffende instanties en goed bevonden. Deze vergunning staat op het punt om te worden geformaliseerd. Wanneer deze vergunning wordt verleend, valt ForFarmers niet meer onder de BRZO-plichtige bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.