Nieuws
GMP

De directeuren Johan den Hartog en Hermann-Josef Nienhoff van GMP + International en het Duitse QS Qualität und Sicherheit GmbH hebben een nieuwe overeenkomst voor de wederzijdse acceptatie van beide voederveiligheidschema’s getekend.

Uitbreiding

De bestaande scope van acceptatie is daarbij aanzienlijk uitgebreid. Naast de acceptatie voor productie van diervoeders die van kracht is sinds 2006 omvat deze nieuwe regeling acceptatie voor handel, transport en op- en overslag van diervoeders. Bovendien is ook teelt opgenomen in de bilaterale overeenkomst.

Besparing

Voor GMP+ of QS-gecertificeerde bedrijven betekent deze acceptatie een besparing van geld en tijd omdat zij dubbele audits overbodig maakt. QS-gecertificeerde handelaren in diervoeder kunnen zich nu bijvoorbeeld simpel aanmelden voor de acceptatie door het GMP+ FSA scheme en daarmee aan het GMP + FSA scheme leveren op basis van hun QS certificering en vice versa. Een ander voorbeeld: GMP+ producenten van voedermiddelen, waar dan ook ter wereld, zijn nu in staat aan QS-bedrijven te leveren. Voor alle GMP + gecertificeerde bedrijven die opteren voor het leveren van producten of diensten aan de QS gecertificeerde bedrijven, is registratie in de QS bedrijf database nodig en voor specifieke situaties is een registratievergoeding van toepassing. Omgekeerd, voor de QS-gecertificeerde bedrijven die kiezen voor het leveren van producten of diensten aan GMP + gecertificeerde bedrijven, is een registratie in het GMP +-bedrijf database noodzakelijk en voor dezelfde specifieke situaties is een registratievergoeding van toepassing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.