Uit het bedrijfsleven

Scherper voeren met Netto Mineralen

Landbouw Collectief

Tien miljoen kg fosfaatreductie per 2012. Zo hoog ligt de lat voor de rundveehouderij. Op dit moment is fosfaatreductie nog een vrijwillige aangelegenheid. Hendrix UTD adviseert melkveehouders die hiermee aan de slag willen. “Rantsoenoptimalisatie middels Newton is één van de belangrijkste pijlers waarmee fosfaatreductie binnen handbereik ligt. Doordat Newton gebruik maakt van Netto Mineralen, is een reductie mogelijk van 5 tot 10 procent”, aldus Hendrix UTD.

Netto Mineralen

Hendrix UTD werkt al geruime tijd met het Netto Mineralen systeem binnen Newton. Daarmee kan de fosfaatbenutting via voeding aanzienlijk worden verbeterd, volgens de diervoederproducent. “Dat komt omdat Netto Mineralen uitgaat van de hoeveelheid beschikbare mineralen in het voer. De beschikbaarheid van mineralen kan namelijk aanzienlijk verschillen tussen voedermiddelen. Netto Mineralen houdt rekening met deze verschillen. Daardoor kunnen aanbod en behoefte nauwkeuriger op elkaar worden afgestemd en kunnen dus zowel tekorten als overmaat worden voorkomen. “

Maximale zekerheid

Veehouders hebben voordeel van deze benadering omdat ze hiermee veel scherper op de norm kunnen voeren en daarmee dus ook het rantsoen voor hun dieren beter kunnen optimaliseren, stelt Hendrix UTD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.