Uit het bedrijfsleven

Scherper voeren met Netto Mineralen

Landbouw Collectief

Tien miljoen kg fosfaatreductie per 2012. Zo hoog ligt de lat voor de rundveehouderij. Op dit moment is fosfaatreductie nog een vrijwillige aangelegenheid. Hendrix UTD adviseert melkveehouders die hiermee aan de slag willen. “Rantsoenoptimalisatie middels Newton is één van de belangrijkste pijlers waarmee fosfaatreductie binnen handbereik ligt. Doordat Newton gebruik maakt van Netto Mineralen, is een reductie mogelijk van 5 tot 10 procent”, aldus Hendrix UTD.

Netto Mineralen

Hendrix UTD werkt al geruime tijd met het Netto Mineralen systeem binnen Newton. Daarmee kan de fosfaatbenutting via voeding aanzienlijk worden verbeterd, volgens de diervoederproducent. “Dat komt omdat Netto Mineralen uitgaat van de hoeveelheid beschikbare mineralen in het voer. De beschikbaarheid van mineralen kan namelijk aanzienlijk verschillen tussen voedermiddelen. Netto Mineralen houdt rekening met deze verschillen. Daardoor kunnen aanbod en behoefte nauwkeuriger op elkaar worden afgestemd en kunnen dus zowel tekorten als overmaat worden voorkomen. “

Maximale zekerheid

Veehouders hebben voordeel van deze benadering omdat ze hiermee veel scherper op de norm kunnen voeren en daarmee dus ook het rantsoen voor hun dieren beter kunnen optimaliseren, stelt Hendrix UTD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.