Nieuws

Rabobank heeft een nieuw rapport gepubliceerd, getiteld ‘China Droogte en Overstromingen – De uitdagingen van crisis-bestendig waterbeheer’.

Effecten

 Jean-Yves Chow, senioranalist bij Rabobank Food en Agribusines Onderzoek en Advies (FAR) voor Noordoost-Azië bespreekt in het rapport de effecten van twee opeenvolgende seizoenen van droogte, gevolgd door overvloedige regenval en overstromingen in China in 2010/2011. Het rapport stelt dat, terwijl de schade aan gewassen naar verwachting beheersbaar is, extreme weersomstandigheden China blijven beïnvloeden.

Samenvatting

Belangrijke punten uit het rapport:
• Voor het eerst in vijf jaar, zal dit jaar China’s tarweproductie waarschijnlijk geen groei registreren en op 115 miljoen ton blijven. Echter, de Chinese vraag / aanbod situatie voor tarwe blijft stabiel.
• Terwijl droogte in het voorjaar gedeeltelijk de aquacultuur en rijstsector beïnvloedde, kon potentiële schade nog worden gecompenseerd door de resultaten van de tweede helft van het jaar.
• De recente verwoestende en dodelijke overstromingen als gevolg van overmatige regenval heeft de plantaardige productie regionaal verstoord. Een tekort zal echter snel worden verlicht door andere provincies, waardoor de periode van prijsstijgingen wordt beperkt.
• In het algemeen zou de regenval gunstig moeten zijn voor de Chinese productie van de belangrijkste granen, vooral maïs.
• Extreme klimaatverandering zal naar verwachting voortzetten. China zal verdere projecties op zich nemen om zijn onevenwichtige en schaarse watervoorraden beter te beheren die de kosten van het verzekeren van de Chinese watervoorraad laten toenemen. Het land is van plan om 600 miljard Amerikaanse dollar te investeren in de komende tien jaar om de watervoorziening en toegang tot water te verzekeren en daarmee de voedselzekerheid veilig te stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.