Nieuws

Voer zonder antibiotica

Agrifirm Feed stopt met gemedicineerd voer per 1 augustus 2011.

Stop

Vanuit de overheid en Nevedi wordt al langere tijd aangedrongen op het stoppen met de productie van medicinaal voer. Dat wil zeggen: de productie van voer met antibiotica. Inmiddels is voer zonder antibiotica in de GMP+ en IKB-regelgeving opgenomen. Inmenging van ontwormingsmiddelen en anticoccidiostatica blijft mogelijk.

Gecertificeerd

Mengvoerbedrijven dienen wat betreft productie van antibioticavrij voer gecertificeerd te worden. De insteek van Agrifirm Feed is om per 1 september 2011 gecertificeerd te zijn. Daartoe stopt Agrifirm Feed per 1 augustus met de productie van medicinaal voer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.