Nieuws
Boeren bundelen krachten in Team Agro NL

Staatssecretaris Henk Bleker (ELI) heeft met zijn Chinese ambtsgenoot viceminister Zhong Shan van Handel gesproken over de goede handelsmogelijkheden die beide landen elkaar te bieden hebben.

Investeringen bevorderen

Minister Verhagen ondertekende tijdens zijn bezoek aan Peking in mei 2011 een samenwerkingsverdrag waarin staat dat China en Nederland wederzijdse investeringen zullen bevorderen.

Waardevolle bijdrage

Volgens Shan leveren Nederlandse investeerders een waardevolle bijdrage aan China. Er zijn circa 2000 Nederlandse ondernemingen gevestigd in China en de Chinese markt zal de komende jaren volop kansen blijven bieden voor Nederlandse investeerders.

Groeimarkt landbouwindustrie

China is een interessante groeimarkt voor de Nederlandse landbouwindustrie. De laatste jaren kende het land talloze voedselschandalen met als gevolg dat de vraag van de Chinese midden-klasse naar kwaliteitsproducten uit het buitenland snel toeneemt. Bleker vertelde tijdens de ontmoeting met viceminister Zhong over de grote aandacht die Nederland heeft voor voedselkwaliteit en voedselveiligheid. Daarnaast bracht hij de belangen van de Nederlandse zaad- en plantgoedsector en de kalfsvlees¬sector onder de aandacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.