Nieuws

De aftrek van 1,7 procent van de staloppervlakte geldt niet meer voor vleeskuikenstallen met oplierbare voersystemen. Dat heeft staatsecretaris Bleker (EL&I) besloten. Het Vleeskuikenbesluit wordt hierop aangepast.

Bruikbare staloppervlakte

Voor het Vleeskuikenbesluit moeten vleeskuikenhouders de bruikbare staloppervlakte berekenen. Hiervoor wordt 1,7 procent van de netto bruikbare oppervlakte afgetrokken. Sinds 14 juli geldt deze aftrek niet meer als de vleeskuikenhouder een oplierbaar voersysteem heeft. Voor stallen zonder oplierbaar voersyteem blijft de aftrek wél gelden.

Overzichten

De overzichten met gegevens van het Vleeskuikenbesluit worden hierop aangepast. De overzichten staan in ‘Mijn dossier’. Alle vleeskuikenhouders krijgen nog een brief met meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.