Nieuws

ADM eerste met ISCC-gecertificeerde soja

Archer Daniels Midland (ADM) voldoet aan de voorwaarden van de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). Ze hebben het keurmerk gekregen voor het leveren van duurzaam geteelde sojabonen aan de Europese markt.

Eerste

Daarmee is ADM het eerste bedrijf dat duurzame sojabonen aan Europa gaat leveren, welke ISCC-gecertificeerd zijn en welke voldoen aan de Richtlijn Hernieuwbare Energie (EU-RED) van de Europese Unie. Tot aan het najaar van 2011 zullen de crushfabrieken van ADM in Hamburg en Mainz in Duitsland tot 250.000 ton duurzame sojabonen verwerken.

Duurzaam

“Dankzij de ISCC kan ADM zijn leidende marktpositie in de import van sojabonen op de Europese markt behouden, terwijl het duurzame landbouw bij de telers stimuleert,” zegt Jake Beaverson, general manager van ADM European Soybean Crushing, in Rolle, Zwitserland. “ADM streeft naar een verantwoorde, duurzame ontwikkeling van de landbouw. Door middel van deze certificering zullen we in staat zijn om te voldoen aan de toegenomen vraag naar producten die duurzaam verbouwd zijn en die op verantwoorde wijze zijn verwerkt.”

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de certificering, dienen bedrijven zowel te voldoen aan strenge criteria voor de productie van duurzame biomassa en biobrandstoffen, als aan criteria voor verlaagde uitstoot van broeikasgassen over de gehele productieketen. Als onderdeel van het certificeringsproces zijn ADM en geselecteerde sojatelers in Zuid-Amerika onderworpen aan intensieve audits om de duurzaamheid van hun bedrijfsvoering en –processen te controleren en om de traceerbaarheid in de toeleveringsketen te controleren. ADM heeft nauw samengewerkt met de telers om de beste werkwijzen te implementeren om aan de certificeringseisen voor export naar de Europese markt te voldoen.

ISCC

De ISCC is ontwikkeld om te garanderen dat biobrandstoffen en biomassa voor biobrandstoffen worden geproduceerd in overeenstemming met recente EU-wetgeving. Deze wetgeving vereist dat vanaf januari 2011 alle biobrandstoffen en biomassa in Duitsland zijn gecertificeerd volgens de EU-RED-eisen. De EU heeft de nieuwe RED-wetgeving ingevoerd om ervoor te zorgen dat de productie en de invoer van biobrandstoffen voldoen aan sociale, arbeids- en milieueisen.

Behoefte

“Hoewel de vraag naar gecertificeerde grondstoffen voornamelijk wordt bepaald door de markt voor biobrandstoffen, voorzien we ook een groeiende behoefte aan duurzame soja op de levensmiddelen- en diervoedermarkten,” aldus Beaverson. “Door onze eigen inkooporganisatie in Zuid-Amerika en onze verwerkingsfaciliteiten in Europa, die aan elkaar verbonden zijn door ons uitgebreide logistieke netwerk, zal ADM aan de veranderende behoeften van de Europese klanten kunnen blijven voldoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.