Nieuws

Na het succes van de drie vorige onderzoekbeurzen ‘Rhodimet Research Grants’, kondigen Véronique Legrand-Defretin, directeur R&D bij Adisseo en Yves Mercier, manager Aminozuren en Eiwitten bij Adisseo, nu de lancering aan van de vierde onderzoekbeurs. De beurs geldt voor de periode van 2012 tot en met 2014.

Steun

Sinds 2006 zijn 14 Laureaten beloond voor het bestuderen van verschillende onderwerpen in fundamenteel onderzoek, zoals de signalerende functie van zwavelaminozuur in eiwitsynthese-initiatie en toegepaste projecten zoals de totale behoefte van zwavelaminozuur van kuikens en kippen. Voor deze nieuwe vraag wordt een totale hoeveelheid van 250.000 euro aan steun toegewezen voor één tot twee jaar. De beurs is bedoeld voor 3 tot 5 voorstellen en worden in fundamentele en toegepaste onderzoekbeurzen verdeeld.

Nieuw gebied

Omdat de vorige beurs zich beperkte tot voedingsonderzoekonderwerpen, wordt nu een nieuw gebied met innovatieve verwerkingstechnologieën toegevoegd. Volgens Adisseo verreist de synthese bijzondere aandacht, omdat de globale vraag naar pluimveeproductie stijgt om in de voedselbehoeften van de groeiende bevolking te voorzien.

Rhodimet

De onderzoekbeurs Rhodimet is gericht aan wetenschappers van Universiteiten of Onderzoekinstituten wereldwijd. “Aangezien wij de onderzoekbeurs Rhodimet in 2006 lanceerden, hebben wij de wetenschappelijke gemeenschap gesteund om de biologische functionaliteit te onderzoeken en de metabolische wegen van methionine bronnen en zwavelaminozuren van zowel fundamentele als toegepaste standpunten”, zegt Pierre Casamatta, directeur van Rhodimet. “Adisseo is duidelijk geëngageerd om dergelijke nieuwe ontwikkelingen te steunen en is enthousiast om nieuwe teams rond de wereld te sponsoren die ons enthousiasme delen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.