Nieuws

Nutreco heeft een overeenkomst heeft getekend om haar belang in de Braziliaanse joint venture Nutreco Fri-Ribe te vergroten van 51 tot 97 procent. De joint venture kwam tot stand in november 2009. Het toegenomen belang biedt Nutreco een goede basis om verder te bouwen aan een sterke positie in een van ’s werelds belangrijkste groeimarkten in agri- en aquacultuur. Brazilië is de op twee na grootste diervoedingsmarkt van de wereld, met een groei van 4 tot 5 procent per jaar.

Nieuwe fase

Jerry Vergeer, Nutreco’s Chief Operating Officer Animal Nutrition: “Na een periode van twee jaar samenwerken met onze partners heeft Nutreco Fri-Ribe zich sterk ontwikkeld en zijn onze groeiactiviteiten in Brazilië klaar voor een nieuwe fase. Met het verworven belang van 97 procent van de aandelen, hebben we een goede uitgangspositie om volgende stappen van Nutreco’s strategie ‘Ambition 2016 – driving sustainable growth’ te realiseren.”

Ambitie

Nutreco’s ‘Ambition 2016 – driving sustainable growth’ streeft ernaar groei en rendementsverbetering te realiseren door middel van innovatieve en duurzame voeroplossingen voor haar afnemers. Nutreco realiseert dit door zich te richten op voeroplossingen met een hogere marge, zoals premixen, speciaalvoer en visvoer en door uit te breiden naar de groeiregio’s Latijns-Amerika, Rusland, China en Zuidoost-Azië, waar zowel de productie als de consumptie van voedingsproducten op basis van dierlijke eiwitten het meest zullen toenemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.