Nieuws

Overslag agribulk in Rotterdamse haven gedaald

Ondanks de kwakkelende economie, is de goederenoverslag in de haven van Rotterdam in 2012 met 1,7 procent toegenomen. Vooral ruwe olie en olieproducten werden meer overgeslagen. In totaal passeerde 442 miljoen ton goederen de haven.Voor 2013 verwacht het Havenbedrijf Rotterdam een groei van circa 2% procent.

Agribulk

De overslag van agribulk daalde met 18 procent, van 8,5 naar 7,0 miljoen ton, door slechte oogsten in belangrijke graan en oliehoudende zaden exporterende landen en daaruit voortvloeiende hoge prijzen. Het overig nat massagoed kende een groei van 4 procent, van 19,8 naar 20,3 miljoen ton, onder andere door het opstarten van Neste dat palmolie importeert en de toegenomen invoer van biodiesel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.