Nieuws

GMP+ en RTRS tekenen samenwerking

GMP+ en de Round Table on Responsible Soy Asscociation (RTRS) hebben een overeenkomst getekend om de toegankelijkheid van gecertificeerde soja voor verschillende markten te verbeteren. Daarvoor is een speciale GMP+ standaard ontwikkeld.

GMP+ en RTRS hebben gezamenlijk een nieuwe standaard ontworpen: GMP+ B101 productie en handel van gecertificeerde soja. Doel van deze standaard is GMP+-deelnemers de mogelijkheid van certicificeren van voedselveiligheid en duurzaamheid te integreren in een certificeringschema. “Op deze manier wordt voorkomen dat bedrijven worden belast met extra administratie en zijn ze bovendien verzekerd van uniforme standaarden en voorwaarden. Eén audit leidt tot een multifunctionele certificering”, aldus GMP+ International.

One stop

RTRS Executive Director Agustin Mascotena onderschrijft het belang van de overeenkomst. “Dit is een belangrijke stap die bijdraagt aan de marktvraag voor meer synergie en versimpeling van de bestaande procedures. Het bespaart tijd en kosten.”

Volgens GMP+-directeur Johan den Hartog leidt de Samenwerking tot de gewenste ‘one stop shop voor meervoudige certificering’. “Dit is de werkwijze die we voorstaan in het belang van de bedrijven waarvoor we werken.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.