Nieuws

Het eerste jaar van AgruniekRijnvallei is goed verlopen. Over 2012 wordt een prijsreductie uitgekeerd. Begin 2012 stond in het teken van het stevig neerzetten van de organisatie. Dit leidde in de tweede helft van 2012 tot nieuwe klanten en een stijgende omzetontwikkeling. Deze positieve omzetontwikkeling zet door in de eerste maanden van 2013 en laat een plus van 8 procent zien.

Omzet

De totale omzet van AgruniekRijnvallei in 2012 bedroeg ruim 298 miljoen euro en kwam daarmee ruim 11 miljoen euro hoger uit dan in 2011. De grondstofprijzen stegen in 2012, terwijl opbrengstprijzen daarbij achterbleven, onder andere in de rundveehouderij. Voor de legpluimveehouderij was 2012 een goed jaar. De varkenshouderij liet in de loop van 2012 een voorzichtig herstel zien. Met name de fruitteelt werd flink getroffen door de strenge vorst in februari.

Fusie

Het succes van de fusie zag AgruniekRijnvallei onder andere terug in de op- en overslagactiviteiten van dochterbedrijf Rijnzate. Door samenwerking op drie overslaglocaties sloeg Rijnzate een recordaantal tonnen grondstoffen over van ruim 1 miljoen ton. Per saldo realiseerde AgruniekRijnvallei na aftrek van kortingen en de prijsreductie (totaal bijna 6 miljoen euro), een nettoresultaat van 303.000 euro na belasting. De sterke balansverhouding leidt tot een goede solvabiliteit van AgruniekRijnvallei van ruim 51 procent. AgruniekRijnvallei verkocht begin 2013 haar aandelen in Cefetra. De boekwinst van deze verkoop valt in het resultaat van 2013.

Algemene Vergadering

Op 13 april komen de leden bijeen in de Algemene Vergadering waarin de jaarrekening 2012 kan worden vastgesteld. Dit jaar wordt de Algemene Vergadering gecombineerd met een Ledenevenement voor de leden en hun gezinnen. Dit evenement vindt plaats in Wageningen en biedt onder andere de mogelijkheid om de fabriek en de nieuwe CCM-installatie te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.