Nieuws

Cargill breidt uit in Botlekgebied

Cargill en het Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over uitbreiding van het huidige terrein in het Botlekgebied met 28.000 m2.

Akkoord

Cargill is al sinds 1984 in het Botlekgebied gevestigd en beschikt er over een binnenvaart- en een zeesteiger. Dankzij een eerder akkoord met het Havenbedrijf Rotterdam werd deze zeesteiger eerder dit jaar verplaatst. De verplaatsing maakt het mogelijk om grotere schepen (met een lengte van meer dan 200m) en een grotere diepgang direct aan de steiger te ontvangen. Deze aanpassing resulteert in een vereenvoudiging van het logistieke traject met minder transportbewegingen.

Cargill

Cargill behoort tot de toonaangevende bedrijven in de verwerking van plantaardige oliën en vetten en beschikt in Rotterdam over één van Europa’s grootste raffinaderijen. “Met deze uitbreidingen bevestigt Cargill zijn operaties in het Botlekgebied op lange termijn” zegt Harold Poelma die aan het hoofd staat van Cargill’s refined oils business in Europa. “Cargill is een vroeg en goed voorbeeld van wat we willen met de herstructurering van het Botlekgebied: klanten de ruimte geven om hun groeiambities te realiseren en verbetering van de infrastructuur.” vindt Bas Hennissen, Vice-President Industry & Bulk van het Havenbedrijf Rotterdam.

Over Cargill

Cargill is een internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten. Het bedrijf is in 1865 opgericht, is in privébezit en heeft 142.000 werknemers in 65 landen.  Het Nederlandse Cargill werd in 1959 opgericht in Amsterdam als een handelsorganisatie in goederen. Tegenwoordig is Cargill betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.