Nieuws

VoederWaarde.nl voorziet in behoefte

Onlangs heeft Schothorst Quality Control de Jaarrapportage 2012 over VoederWaarde.nl aangeboden aan het bestuur. Uit deze rapportage blijkt dat het systeem transparantie en garantie biedt over de geleverde voeders voor veehouders en toezichthouders. Hiermee wordt voldaan aan een sterke behoefte, die leeft onder veehouders, zo blijkt uit onderzoek.

Aansluiten

VoederWaarde.nl doet daarom de oproep aan andere diervoederbedrijven in Nederland – die staan voor transparantie en onafhankelijk gecontroleerde voederwaarde – om zich aan te sluiten bij VoederWaarde.nl. Tot op heden is ruim 20 procent van de Nederlandse voerproductie aangesloten bij VoederWaarde.nl.

Onafhankelijk keurmerk

VoederWaarde.nl is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde door onafhankelijk toezicht borgt bij deelnemende mengvoerbedrijven. NVV, NVP en LTO nemen vanaf het begin actief deel aan dit initiatief. De eisen van VoederWaarde.nl worden door externe audits van SQC gecontroleerd. Deze eisen zijn: (1) het hanteren van de juiste grondstofwaarden, (2) transparantie naar de klant en (3) het hanteren van correcte voederwaarden. Deelnemende mengvoerbedrijven werken via analyse van grondstoffen en voermonsters. De voeranalyses moeten overeenkomen met de berekende waarden en er volgen sancties indien er niet voldaan wordt aan de voorwaarden.
Uit deze onafhankelijke jaarreportage over 2012 blijkt dat de deelnemende bedrijven over alle onderdelen een totaal score van 9,0 realiseerden.

VoederWaarde.nl

In 2012 heeft Prosu Databased Marketing in opdracht van VoederWaarde.nl een onderzoek gedaan bij varkenshouders hoe zij denken over de doelstellingen van VoederWaarde.nl. Tachtig procent van de varkenshouders vindt de onafhankelijke controle op voederwaarde belangrijk. Externe borging van voederwaarde wordt door vier van de vijf veehouders dus als belangrijk ervaren. 83 procent van de varkenshouders vindt het belangrijk dat hun voervoorlichter kennis heeft van de voersamenstelling en liefst 79 procent is het eens met de stelling dat de samenstelling van het voer de gezondheid van de eigen varkens bepaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.