Nieuws

Eerste jaar AgruniekRijnvallei goed verlopen

Op zaterdag 13 april werden de leden van AgruniekRijnvallei ontvangen in Wageningen. Hier vond de Algemene Vergadering plaats. De conclusie: het eerste jaar van AgruniekRijnvallei is goed verlopen en de fusie werpt haar vruchten af. De vergadering werd gecombineerd met een ledenevenement.

Cijfers

Tijdens het formele gedeelte zijn de cijfers van 2012 vastgesteld. Het evenement trok meer dan duizend bezoekers. Het evenement begon met de Algemene Vergadering die plaatsvond in een grote tent op het fabrieksterrein in Wageningen. Voorzitter Johan Huitink verzorgde het welkomstwoord en benadrukte het belang van een goede informatievoorziening over de agrarische sector.

Algemeen directeur Martin Grift gaf een korte toelichting op de cijfers van 2012. De conclusie: het eerste jaar van AgruniekRijnvallei is goed verlopen en de fusie werpt haar vruchten af. Begin 2012 stond in het teken van het stevig neerzetten van de organisatie. Dit leidde in de tweede helft van 2012 tot nieuwe klanten en een stijgende omzetontwikkeling. Deze positieve omzetontwikkeling zet door in de eerste maanden van 2013 en laat een plus van ruim 7 procent zien.

Omzet

De totale geldomzet van AgruniekRijnvallei in 2012 bedroeg ruim 298 miljoen euro en kwam daarmee ruim 11 miljoen euro hoger uit dan in 2011. Per saldo realiseerde AgruniekRijnvallei na aftrek van een totaalbedrag van bijna 6 miljoen euro aan kortingen en prijsreductie, een nettoresultaat van 303.000 euro na belasting. De sterke balansverhouding leidt tot een goede solvabiliteit van AgruniekRijnvallei van ruim 51 procent.

Bestuursverkiezing

De Algemene Vergadering herkoos de heer Wim Jochemsen, pluimveehouder uit Barneveld, voor een nieuwe zittingsperiode in het bestuur. Daarnaast werd er afscheid genomen van twee bestuursleden. Martin Tiggeloven uit Vragender en Bert van Schaik uit Wijk bij Duurstede werden bedankt voor hun actieve inzet in het bestuur.

Ledenevenement

Na de Algemene Vergadering konden jong en oud zich vermaken op het terrein in Wageningen. Zo was het mogelijk een kijkje te nemen in de fabriek. De bezoekers konden zien hoe de ruwe grondstoffen verwerkt worden tot voer. De nieuwe CCM-installatie trok veel bekijks. In de fabriek in Didam wordt al lange tijd CCM (Corn Cob Mix) verwerkt. Om aan de grote vraag naar voer met CCM te voldoen, is ook de fabriek in Wageningen uitgerust met een CCM-installatie. Buiten waren de nieuwste bulkwagens te bewonderen. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.