Nieuws

Ruim 8 procent groei voor Boerenbond Deurne

Ondernemersvereniging Boerenbond Deurne heeft het boekjaar 2012 financieel naar tevredenheid afgesloten. De afzet in tonnen, inclusief de grondstoffenhandel, steeg naar 1.274.000 ton. Totaal werd een jaaromzet van ruim 275 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van 8,3 procent.

Tevreden

De autonome groei stemt Boerenbond Deurne tot tevredenheid, mede omdat de totale mengvoermarkt in Nederland krimpt. Door de gestegen afzet kan Boerenbond Deurne kostenbesparingen doorvoeren, waardoor de doelstelling van de vereniging, een maximale betaalcapaciteit voor haar mengvoerafnemers, overeind blijft. Met 12,5 miljoen euro aan staffel- en bulkkortingen en prijscorrecties bleef het overgrote deel van het resultaat van Boerenbond Deurne in 2012 in de agrarische keten.

Bedrijfsontwikkelingen

Boerenbond Deurne gaat in 2013 nog scherper aan de wind. Intern heeft Boerenbond Deurne de organisatie en aansturing gecentraliseerd, is een bestuurslaag verdwenen en is het human resource management geprofessionaliseerd. Daarnaast wordt structureel ingezet op innovatie en wordt in het kader van efficiency in de nieuwbouw te Oirschot de centrale planning van het transport ondergebracht. Bracofeed Storage is uitgebreid naar een opslagcapaciteit van 19.000 ton aan diep vaarwater voor schepen tot 3.500 ton in Oss, waarbij ook de bouw van een nieuwe mengvoederfabriek wordt overwogen. In 2012 is MyFeed opgericht voor de handel in kernvoer, grondstoffen en advies en richt Providere zich bij uitstek op strategisch agrarisch advies.

Duurzaam ondernemen

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft Boerenbond Deurne voor het eerst in de historie haar MVO-verslag gepubliceerd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op de agenda en stakeholdermanagement (de omgeving bij de activiteiten betrokken houden) is een belangrijke randvoorwaarde. Boerenbond Deurne wil hier een voorbeeldrol voor haar leden in nemen. “Het bestaansrecht van de boer ligt bij de burger” aldus Dick Kroot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.