Nieuws
Marc Lammers inspireert bezoekers tijdens de Twilmij-festiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan.

‘Met minimaal hetzelfde doen, ben je er niet. Je moet je onderscheiden, in de sport en in het bedrijfsleven.’ Dat stelde Marc Lammers, voormalig hockeycoach tijdens het feest ter gelegenheid van het jubilerende Twilmij. Volgens directeur Rene Slagmolen moet de sector blijven investeren in vernieuwing. ‘Over tien jaar ziet de voerindustrie er anders uit’, voorspelt Slagmolen.

Vernieuwing

Twilmij werd in 1963 opgericht. De huidige directeur trad er begin jaren ’90 in dienst. Hij zag het bedrijf ontwikkelen en gaf daaraan de afgelopen jaren zelf vorm als directeur. “We zijn ambitieus”, stelt Slagmolen. Ook in economisch mindere tijden ziet de ondernemer voldoende mogelijkheden om te groeien. “De diervoedersector heeft behoefte aan vernieuwing, daarin moeten we blijven investeren.” Slagmolen streeft ernaar producten te maken die de diervoederindustrie zelf niet kan maken. “Daarin zit onze toegevoegde waarde”, aldus Twilmij-directeur.

Beste

De beste willen zijn in wat je doet, is een belangrijke drijfveer voor een coach en zijn team en voor een onderneming en haar medewerkers, stelt hockeycoach Marc Lammers. “Maar het mooiste wat er is, is met elkaar het doel bereiken en dat moment te vieren”, aldus Lammers, die in China met zijn damesteam de gouden medaille veroverde. Belangrijk voor het behalen van het doel, is de focus op het proces. “Daar heb je dagelijks invloed op, dat zijn factoren die je kunt veranderen.” Lammers daagt de aanwezigen daarbij uit om niet direct te gaan voor het hoogste doel. “Je moet niet wachten tot je ineens 100 procent verbetering kunt realiseren, met stapjes van 2 procent kom je er uiteindelijk ook en die kleine stappen zijn veel makkelijker en sneller te maken, dan die ene grote stap die om wat voor reden nooit wordt gezet.”

 

Lees ook:

Twilmij investeert in FCCD

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.