Nieuws

Goede jaar-op-jaar oogstverwachting Australië

tarwegenoom

De tarweproductie in Australie stijgt naar verwachting jaarlijks met 9,5 procent tot 24,15 miljoen ton. Gunstige weersververwachtingen in juni en juli zorgen voor goede oogstverwachtingen, blijkt uit Rabobanks laatste rapport. Volgens granen- en oliezadenanlist Graydon Chong was de Australische tarweproductie beperkt door mindere oogsten in 2012/2013, maar de jaarlijkse verwachting stijgt nu per jaar met twee miljoen ton.

Regenval

“Na een relatief droge zomer, zijn de oogstverwachtingen weer naar boven bijgesteld door recente regenval in grote delen van het land. Echter, gebieden in het noordwesten hebben te maken met een drogere en warmere omstandigheden, wat leidt tot minder gunstige omstandigheden. De conditie van het gewas varieert”, aldus Chong.

Gerst

Het rapport stelt dat ten opzichte van 2012 de oogst van gerst zal toenemen met 11,1 procent naar 7,5 miljoen ton. Dit is het resultaat van verbeterde klimaatomstandigheden en gunstige prijzen voor voedergranen.

Lees het volledige bericht op de website van Rabobank

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.