Nieuws

Agrifirm lanceert PensEfficiënt

onderbouwing
Het ministerie van LNV kon de onderbouwing van de voermaatregel niet presenteren tijdens het kort geding.

Agrifirm Feed lanceert een nieuw concept: PensEfficiënt. Een concept waarmee melkveehouders kunnen sturen op een gezonde pens, goede voerefficiëntie en optimale productie van hun koeien. Het resultaat: meer melk uit voer, aldus Agrifirm Feed.

BufferZuurBalans

Agrifirm Feed heeft samen met het Agrifirm Innovation Centre een nieuw kengetal ontwikkeld om subklinische pensverzuring te voorkomen: BufferZuurBalans. Met dit kengetal kan de specialist al voordat de kuil gevoerd wordt voorspellen hoe verzurend het rantsoen zal zijn. Hierdoor is het mogelijk om tijdig maatregelen te nemen om pensverzuring te voorkomen. Dat levert als resultaat meer melk uit voer op.

Goede voerefficiëntie

De specialisten van Agrifirm Feed hebben diverse tools ter beschikking om de structuurwaarde en deeltjeslengte in het rantsoen te bepalen. Daarnaast voor het beoordelen van de mestconsistentie en het berekenen van de voerefficiëntie. Met deze praktische tools kunnen de specialisten de veehouders nog beter ondersteunen bij het beoordelen van het rantsoen,de koeien en de mest, meent Agrifirm.

PensEfficiëntCheck

Een veehouder kan ook zelf met de PensEfficientCheck de kans op subklinische pensverzuring bepalen. Hij of zij heeft dan direct een beeld van de risico’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.