Nieuws

De Samenwerking realiseert hogere omzet

Hoge prijzen voor zowel mengvoer, ruwvoeders als meststoffen en een kleine groei in de afzet zorgde er voor dat de omzet van De Samenwerking steeg met 15,9 procent naar 30.828.000 euro.

Hoge voerprijzen

Door de hoge voerprijzen waren de marges voor de leden-afnemers gering, hetgeen resulteerde in lagere omzetgroei voor De Samenwerking in het boekjaar 2012/2013. De mengvoeromzet in tonnen steeg desondanks met 1 procent, terwijl die landelijk iets daalde. De afzet in tonnen van ruwvoeders daalde 15 procent, die van meststoffen steeg met 3,5 procent. De winkelomzet daalde in euro’s met 7,4 procent en boerenartikelen groeide 7,8 procent.

Aflatoxine

Om de veehouders tegemoet te komen, heeft De Samenwerking het gehele jaar scherp in de markt gestaan. Aan het einde van het boekjaar werd ook De Samenwerking geconfronteerd met mogelijk hoge aflatoxinegehaltes in mais. Daardoor is er rigoureus ingegrepen en is een behoorlijke hoeveelheid voer teruggehaald die vervolgens afgevoerd is naar de vergisting. Deze kostenpost is in de resultaten verwerkt. Dit heeft geresulteerd in een licht negatief eindresultaat van ongeveer 25.100 euro.

Jaarvergadering

De Samenwerking hield op 11 oktober 2013 zijn jaarvergadering in Haastrecht. De opkomst van leden en genodigden was weer groot (220 aanwezigen). Na het officiële gedeelte was het Herman Konings, een Belgische trendwatcher, die de aanwezigen een komische blik in de toekomst gunde. Daarna was er onder het genot van hapjes en drankjes alle gelegenheid om te netwerken.

Welkoop-winkel

In het lopende boekjaar zullen een nieuwe en aanzienlijk grotere Welkoop-winkel en kantoor, die beide naast de fabriek liggen, betrokken worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.