Nieuws

Bouw Feed Design Lab ver gevorderd

1
Op dinsdag 5 november ging bij Feed Design Lab de vlag in de top.

Op dinsdag 5 november ging bij Feed Design Lab de vlag in de top. Het hoogste punt van het onderzoek- en educatiecentrum voor de diervoederbranche is bereikt. De bouw van Feed Design Lab (FDL) is al ver gevorderd. Direct na de bouwvak 2013 ging de eerste spade de grond in. Een uniek samenwerkingsproject tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden is nu fysiek vorm aan het krijgen, meldt het FDL in een persbericht. Het centrum wordt in Venray, aan de haven in Wanssum, gerealiseerd.

Missie FDL

De missie van Feed Design Lab is het bevorderen van open innovatie en kennisdeling in de diervoederindustrie om te komen tot een duurzame dierlijke productieketen. Om dit te bereiken wordt een productiefaciliteit gerealiseerd waar onderzoek kan plaatsvinden naar nieuwe grondstoffen (alternatieve eiwitbronnen zoals bijvoorbeeld insecten en algen), waar gezond diervoeder ontwikkeld kan worden, waar nieuwe productietechnieken kunnen worden uitgetest en waar trainings-&educatie activiteiten kunnen plaatsvinden.

Partners

Binnen Feed Design Lab werken feed en technologiebedrijven uit binnen- en buitenland samen in een open innovatienetwerk. Partners van Feed Design Lab zijn: DSM, Dinnissen, Vitelia, HAS Hogeschool, Imtech, Rabobank Horst Venray, Nuscience, Tebodin, Boerenbond België, CPM, Adifo, Coppens diervoeding, Boerenbond Deurne, Fransen Gerrits, Imagro, Koerhuis, Dynie, Taminco, Deuka, United Petfood, Aveve, Almex, en Gemeente Venray.

1 reactie op “Bouw Feed Design Lab ver gevorderd

  1. geene schreef:

    goed werk de samenwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.