Nieuws

DSM ziet omzet Animal Nutrition stijgen

DSM heeft de voorlopige resultaten voor 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf heeft het resultaat in 2013 verbeterd van 1,1 miljard euro naar 1,3 miljard euro. De brutowinst is ondanks de moeilijke marktomstandigheden en valutakoersschommelingen ruwweg 20 procent hoger dan het voorgaande jaar. DSM heeft een ongeveer 20 procent hogere EBITDA behaald in 2013 dan het jaar ervoor. Vooral in het vierde kwartaal werden door alle clusters goede resultaten behaald, ondanks negatieve wisselkoerseffecten.

Animal Nutrition and Health

De omzet van de divisie Animal Nutrition and Health steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Een langdurige periode van verminderde vraag eerder in het jaar heeft de prijs van verschillende diervoedingsproducten negatief beïnvloed, met name vitamine E. De afgenomen vraag, in combinatie met marktspeculatie over een mogelijke toename van het aanbod zorgde voor een toegenomen prijsdruk op deze vitamine.

Tortuga

In het vierde kwartaal behaalde Tortuga een omzet van ongeveer 68.000.000 euro en een EBITDA van ongeveer 9.000.000 euro. De integratie van deze acquisitie is vergevorderd. De synergie-effecten werken uit volgens plan. De operationele prestatie was solide, met een efficiëntie kostenbasis en productieprestaties. DSM blijft verdere efficiëntieverbeteringen implementeren ter ondersteuning van het business model.

De definitieve resultaten zullen eind februari worden gepubliceerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.