Nieuws

Oogstverwachting Oekraïne niet bijgesteld

Ondanks de verslechterde politieke situatie in Oekraïne, herziet APK-Inform de graanproductievoorspelling voor 2014 niet. Volgens de verwachtingen van het agentschap, zal de oogst van granen en groenten totaal 57,3 miljoen ton zijn, 9 procent minder dan de topoogst van 2015 (63 miljoen ton).

De oogst van wintergranen in 2014 zal 21,8 miljoen ton bereiken, tegenover 25,4 miljoen ton in 2014. Volgend seizoen zullen groentes en granen een opbrengst halen van 3,87 ton per hectare, met uitzondering van de Krim. De productiedaling wordt mede veroorzaakt door de lastige economische situatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.