Nieuws

Meeste diervoer naar Duitsland

Nederland heeft het afgelopen jaar voor bijna vijf miljard euro aan diervoer uitgevoerd. De Top 5 van Boerenbusiness.nl, samengesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), maakt duidelijk dat het meeste voer naar Duitsland is gegaan. Onze oosterburen kochten vorig jaar voor ruim 1,5 miljard euro aan voeders vanuit Nederland in, 30 procent van de totale exportwaarde. Daarmee troeft Duitsland de runner-up België met bijna een half miljard euro ruimschoots af. Voor een klein land als België slaan onze zuiderburen met bijna 1,1 miljard euro aan toch best veel diervoer vanuit Nederland.

Nummers 3, 4 en 5

Na onze buurlanden volgt een groot gat richting het Verenigd Koninkrijk, die met 456 miljoen euro aan ingeslagen voeders vanuit Nederland op de derde plaats staat. Frankrijk is onze vierde grootste klant met een exportwaarde van 315 miljoen euro, terwijl Denemarken de Top 5 afsluit met een exportwaarde van 176 miljoen euro.

Rusland op 6

Opvallend op de ranglijst is de plek van Rusland, die net buiten de boot valt in de Top 5. Ondanks het aantal kilometers dat moet worden overbrugd staan de Russen op de zesde plek, met voor 106 miljoen euro aan gekochte voeders uit Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.