Nieuws

VIV Europe bezoekers worden uitgenodigd om een uniek pronkstuk te bezoeken. De expositie ‘Food’ werd oorspronkelijk gepresenteerd in het Amsterdamse Rijksmuseum en is nu tijdelijk gevestigd op In VIV Europe ’s Centre Court , de belangrijkste ingang van de beurs, presenteren Royal De Heus en VIV de expositie ‘Food’. De expositie was tot nu toe alleen te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. In de expositie heeft fotograaf Henk Wildschut in een serie foto’s de moderne voedselproductie vastgelegd.

Innovatie in plaats van nostalgie

Wildschut : “Bij het fotograferen van eten , merkte ik dat de moderne , grootschalige productie technieken niet noodzakelijk leiden tot een verslechtering van dierenwelzijn , zoals vaak wordt verondersteld. En biologisch is niet altijd zo kleinschalig als we misschien denken . ” Volgens hem liggen oplossingen voor problemen met betrekking tot milieu , gezondheid en welzijn in innovatie , niet in nostalgie . “Puur en eerlijk eten is niet alleen voorbehouden aan de lokale kleine boeren die al hun dieren bij naam kennen . Moderne productie methoden zijn niet zo idyllisch als het grote publiek wil . Dit heeft alles te maken met onwetendheid en gebrekkige informatie . Het voedsel dat we nu op ons bord krijgen wordt gefokt , geteeld en gekweekt in moderne laboratoria. ”

Voorlichting en educatie van de consument

Met meer dan 100 jaar partner van de agrarische sector weet Royal De Heus wat landbouwers drijft en motiveert . “Onze klanten , de veehouders , zijn zich zeer bewust van hun rol en verantwoordelijkheden in de voedselketen . We denken dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van onze industrie en boeren om consumenten te informeren en voor te lichten over de manier waarop we tegenwoordig voedsel produceren en duidelijk te maken dat we dat op een duurzame manier doen. ”

VIV

De expositie tijdens de VIV is een initiatief van Royal de Heus in samenwerking met de beursorganisatie. VIV Europe wordt volgende week van 20 tot en met 22 mei gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.