Nieuws

Actemium automatiseert nieuwe fabriek Ferm O feed

Ferm O Feed produceert organische meststoffen. Zestigduizend ton mestkorrels verlaten jaarlijks de fabriek naar land- en tuinbouwgronden in de hele wereld. Dat gebeurt sinds maart 2014 vanuit een gloednieuwe fabriek in Helmond. Actemium automatiseerde en installeerde de nieuwe productielijn.

Eén keer per generatie

“Onze vorige fabriek stond in Zeeland, maar die is in mei 2011 verloren gegaan door een grote brand”, vertelt Peter den Ouden, technisch manager van Ferm O Feed. “We moesten nieuw bouwen. Dat gaf ons echter wel de gelegenheid om alle processen op één locatie bij elkaar te brengen in Helmond, waar distributie en logistiek al zaten. Met behulp van een extern adviesbureau hebben we een aantal partijen geselecteerd. Tussen alle kandidaten viel Actemium vrij snel op. Een concreet voorstel, goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Dat was interessant. Het feit dat Actemium dichtbij gevestigd is, gaf ook bonuspunten.”

Actemium als spin in het web

“In totaal hadden we te maken met zeven leveranciers: voor de nieuwbouw van de mestontvangst, de perserij, de droogsystemen en de luchtbehandeling. Aan Actemium de verantwoordelijke taak om al die losse onderdelen aan elkaar te koppelen, van kabels tot besturingssoftware”, zegt Den Ouden. “We moeten aantoonbaar voldoen aan allerlei kwaliteitseisen voor onze mestproducten. We exporteren naar 45 landen; vanwege gezondheidseisen moeten onze producten vrij zijn van schadelijke stoffen en bij een bepaalde temperatuur worden verwerkt. Ook wilden we de werkomgeving voor onze medewerkers verbeteren. In de ontvangsthal waar de grondstoffen worden gelost, was het bijvoorbeeld veel te stoffig. Samen met Actemium hebben we daar een oplossing voor gevonden: een tunnel met afzuiging en een gereguleerde luchtstroom. Onze eigen operators zetten hun ervaring in om de processen te schetsen en de specialisten van Actemium maakten de technische vertaalslag. Zo werkten we stap voor stap verder.”

Opstartperiode en nazorg

“De zorg die Actemium in het voorstel beloofde, is zeker waargemaakt. Wat er echt uitsprong, was het implementatie- en nazorgtraject. Na installatie van de machines bleven de werknemers van Actemium in beeld om de systemen op te starten en optimaal te laten functioneren.” Wel nam de inbedrijfstelling meer tijd in beslag dan berekend. “Tijdens de inbedrijfstelling moeten de kinderziektes eruit. De mensen van Actemium hebben zich voor meer dan honderd procent ingezet om alles perfect draaiend te krijgen. De productie liep op dat moment al, er is met man en macht gewerkt. Toch heeft dit al met al nog wel zes weken in beslag genomen.”

In tien maanden

Actemium realiseerde het project in 10 maanden tijd. In de opdracht zaten de volgende disciplines: projectbegeleiding, pre-engineering, hard- en softwareontwerp, elektrotechnisch tekenwerk, paneelbouw en E-montage op locatie, besturingssoftware (Controls en visualisatie), testen en inbedrijfname, opleiding van de gebruiker en TD medewerkers, optimalisatie en nazorg.

Evaluatie na de eerste productiemaanden

Een paar maanden na de officiële opening van Ferm O Feed in Helmond, heeft Den Ouden alle reden om tevreden te zijn. “We hebben in de afgelopen periode intensief samengewerkt met Actemium. De productie draait goed en we denken al aan uitbreiding, dan zullen we Actemium zeker weer inschakelen. In de nabije toekomst gaan we uitbreiden. Dan is het goed dat we een aannemer hebben die ons al kent en waarmee we prima kunnen samenwerken.”

Peter den Ouden is tevreden over de samenwerkin met Actemium.
Peter den Ouden is tevreden over de samenwerkin met Actemium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.