Nieuws

Extra korting voor klanten Boerenbond Deurne

De kostenbesparingen van Boerenbond Deurne vallen hoger uit dan verwacht. Dit is het gevolg van de strategische keuzes die Boerenbond Deurne het afgelopen jaar heeft genomen. Daarom heeft de Deurnese coöperatie besloten dit geld direct beschikbaar te stellen aan haar afnemers van mengvoer zodat de veehouders hun liquiditeitspositie kunnen verbeteren. In de maanden november, december en januari krijgen afnemers 10 euro extra korting per geleverde ton voer.

Liquiditeit                                                

Met name de liquiditeit van de varkenshouderij staat onder druk, onder andere door de boycot van Rusland. Boerenbond Deurne reageert hierop door de revenuen van de gemaakte keuzes direct beschikbaar te stellen aan haar klanten. Het bestuur van de Deurnese coöperatie ziet de korting van 10,00 euro/ton (excl. BTW) als een welkome steun in de rug voor haar afnemers. Het past in het beleid om het rendement en liquiditeit van de aangesloten veehouders maximaal te ondersteunen. Deze korting komt bovenop de gebruikelijke kortingen, zoals staffelkorting, besteltijdbonus en voorschot nabetaling. De korting geldt zowel voor bestaande klanten als voor veehouders die in deze maanden klant worden.

Beleid

In de afgelopen periode besloot Boerenbond Deurne zich te focussen op de varkens- en herkauwersector en stootte de pluimveesector af. Daarnaast werden de productieactiviteiten gereorganiseerd en werd er geïnvesteerd in de productielocatie in Helmond en Oirschot. Naast de goede inkoopposities ontwikkelen ook de Retailactiviteiten (winkels, weekbladen, verzekeringen) zich positief. Het beleid van Boerenbond Deurne is gericht op een efficiënte organisatie met lage kostenstructuur die een hoge kwaliteit voer en advies levert zodat de afnemers een maximaal rendement kunnen behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.