Nieuws

Accreditatie voor NIR technologie van MasterLab

1

MasterLab, onderdeel van Trouw Nutrition, heeft een onafhankelijke accreditatie verkregen voor de nabij-infrarood (NIR) spectrometrie van veevoedergrondstoffen. Deze accreditatie is uniek, vooral vanwege de brede scope van producten en analyses, stelt MasterLab. Het stelt MasterLab in staat om voor alle belangrijke diervoedingscomponenten NIR als volwaardig alternatief voor de traditionele analyses aan te bieden.

NIR 

NIR wordt gezien als een snelle en goedkope testmethode om de samenstelling van grondstoffen voor diervoeding vast te stellen. Deze accreditatie vermindert het belang van traditionele nat-chemische analyse, omdat hetzelfde niveau van nauwkeurigheid met deze snellere en goedkopere analyse wordt aangetoond. Het NIR netwerk van MasterLab is één van de grootste ter wereld. De database van MasterLab bevat gegevens van ingrediënten voor diervoeding en ruwe grondstoffen wereldwijd, die over een periode van ruim twee decennia zijn verzameld.

Precisievoeding

Deze accreditatie is relevant voor de diervoedingsindustrie. “Exacte kennis van de nutritionele parameters van grondstoffen is van groot belang voor onder meer mengvoerbedrijven. Verbeterde kennis van de variatie in grondstoffen kan enorme besparingen opleveren. De precieze samenstelling is onder andere bepalend voor de additieven die worden toegevoegd om de voerprestatie en verteerbaarheid te verbeteren. De toepassing van NIR geeft een uitslag binnen minuten, terwijl traditionele nat-chemische analyse enkele dagen in beslag neemt”, aldus MasterLab.

Accreditatie

De ISO 17025 accreditatie is toegekend door de Raad van Accreditatie, de Nederlandse onafhankelijke instantie verantwoordelijk voor accreditatie. De scope van de accreditatie omvat de analyse van vocht, ruw eiwit, ruw vet, ruwe celstof, zetmeel en suikers. Er is gelijkwaardigheid aangetoond in relatie tot de NEN-EN-ISO 12099 norm, die richtlijnen voor de toepassing van nabij-infraroodspectrometrie bij veevoeder, granen en gemalen graanproducten voorschrijft.

1 reactie op “Accreditatie voor NIR technologie van MasterLab

  1. […] LINK Accreditatie voor NIR technologie van MasterLab – nabij-infrarood (NIR) spectrometrie LINK What is the Nutritive Value of Wheat for Broilers? NIRS is a rapid, non-invasive procedure LINK […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.