Nieuws

Onderzoek furazolidon nog niet afgerond

1

Het laatste met furazolidon besmette kalverbedrijf is al een maand geleden vrijgegeven, waarmee de operationele fase van het onderzoek is afgerond. Het opsporingsonderzoek is echter nog in volle gang en daarnaast lopen nog verschillende juridische procedures van veehouders en daarnaast lopen nog verschillende juridische procedures van veehouders en de diervoederproducent tegen de staat, meldt Sharon Dijksma in een Kamerbrief.

Toezicht

De komende maanden zal de NVWA intensiever toezicht houden op de bedrijven waar furazolidon werd aangetroffen. Door een aantal kalverhouders is bezwaar gemaakt tegen de opgelegde maatregelen en is een voorlopige voorziening aangevraagd om inzage te krijgen in onderliggende laboratoriumstukken behorende bij de monsteranalyse. Deze voorlopige voorziening is echter weer ingetrokken, op basis van de afspraak dat RVO.nl pas een beslissing op bezwaar zal nemen zodra er een uitspraak is over prejudiciële vragen die in een belastingzaak zijn gesteld over welke stukken na laboratoriumonderzoek moeten worden overlegd.

Diervoederproducent

De registratie van de diervoerproducent is medio juli opgeschort, waardoor hij niet mag produceren, verhandelen en transporteren. Restpartijen die nog op het bedrijf aanwezig zijn, zullen gecontroleerd als afval worden afgevoerd.

Gesprek sector

Sharon Dijksma zal op korte termijn een gesprek voeren met vertegenwoordigers van de diervoer-, kalver-, melkvee-, varkens- en slachterijketen over de vondst van furazolidon. Daarbij staat de vraag centraal welke maatregelen de verschillende ketenpartijen nemen om dit en andere zaken in de toekomst te voorkomen.

1 reactie op “Onderzoek furazolidon nog niet afgerond

  1. Andrea schreef:

    vanaf het moment dat hier in Nederland is togeastean dat uit polen en andere landen mogen hier werken is hier werkloosheid ,wij kunnen geen werk krijgen omdat ons zouden moeten volgen cao betalen maar mensen zonder nederlandse nationaliteiten betalen ze veel minder !en natuurlijk is voor hun gunstighelaas niemand doet niks voor verbetering of verandering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.